Jordärtskockspuré

Serverar: 6 portioner

Riktigt mumsigt och perfekt som tillbehör på middagsbjudningen! Riktigt gott till kött! Denna puré är väldigt lätt att slänga ihop. Se till att göra purén några timmar innan den ska avnjutas, så den hinner stå och dra sig ett tag.

Ingredienser

  • 300 g jordärtskockor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • ½ tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar.
    2. Lägg bitarna i en kastrull med lättsaltat vatten och koka dem mjuka. Bitarna ska vara genomkokta.
    3. Häll av vattnet och häll över bitarna i en bunke.
    4. Mixa bitarna med en stavmixer. Det ska bli en jämn puré.
    5. Häll i vispgrädden, strösockret, saltet, vitpepparn och svartpepparn. Blanda om väl.
    6. Låt stå och svalna av helt. Ställ in i kylen fram till servering.
    7. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben