Dumpling med vildand & murklor i en shisobuljong

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • Färsen av en vildand (bröst och lår)
  • 25 g toppmurklor
  • urkråmet ur en salcicciakorv (italiensk fänkålskorv)
  • 1 msk hackade örter
  • salt och peppar
  • 12 wontonark (finns i asiatiska butiker)
  • Shisobuljong
  • 8 dl kycklingbuljong eller ljus fågelbuljong
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 1 chili, finhackad med kärnor
  • 1 schalottenlök, finstrimlad
  • 6 shisoblad, strimlade (finns i asiatiska butiker)
  • Till servering
  • strimlad shiso
  • chinese wolfberries, tranbär eller nypon
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda vildandfärs, korvfärs, hackade örter och de finhackade toppmurklorna. Krydda med salt och peppar. Placera en liten boll av smet på varje wontonark, pensla med vatten runt omkring. Vik arket över smeten och nyp ihop kanterna.
    2. 2. Blanda buljongen med alla grönsaker. Koka i 10 minuter. Sila och sjud upp. Sjud dumplingen i buljongen på svag värme i ca 5?8 minuter. Servera med bär och lite strimlad shiso.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben