Renfilé på kronärtskocksbotten med murkelstuvning

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

En riktigt norrländsk middagsrätt till en festlig helg.

Ingredienser

  • 1½ kg renfilé
  • 18 kronärtskocksbottnar
  • 50 g torkade murklor
  • Lite finhackad lök
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Vetemjöl
  • Grädde
  • Gratängost
  • Tillbehör
  • Gröna ärter
  • Tomat
  • Gul paprika
  • Olika sorters gelé (se nedan)
  • Ev Blå Kongo-potatis
  • Instruktioner

    1. Lägg ut bottnarna på ugnssäkert fat. Stek filén lätt och lägg skivorna ovanpå bottnarna.
    2. Gör en gräddstuvning på murklorna och den finhackade löken genom att smälta lite smör, vispa ner ett par msk vetemjöl och späda med grädden. Tillsätt sedan murklorna och löken. Krydda med salt och peppar och lägg en stor klick stuvning ovanpå köttet samt ost. Gratinera i 225º tills det fått fin färg.
    3. Garnera på uppläggningsfatet med gröna ärter, tomat och gul paprika. Servera med gelé av rödvinbär, svartvinbär, rönn och äppelmynta. En fin färgklick till blir potatis Blå Kongo med sin blålila färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben