Renfile med lingonsås

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 500-600 g renfile
  • 4-5 msk smör
  • salt
  • peppar
  • vitlökspulver
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl lingon
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och gnid in det med salt, peppar och vitlökspulver. Bryn kötter runt om i smöret i het stekpanna. Sänk värmen något och låt köttet steka ca 5 min. Vänd det då och då. Ta upp fileerna och slå in dem i filie. Häll lingonen i stekpannan och fräs dem en stund. Tillsätt ev mera smör. Rör ner mjölet. Slå på grädden. Låt såsen puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Servera med potatis och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lillawe 1 januari 2010

    Hejsan! Gjorde denna rätt igår kväll till NYårsafton middag. Köttet blev gott, men såsen fick en konstig bismak.Tyvärr....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben