Grillrökt renfile med tillbehör

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett recept som jag vann en grilltävling har i Piteå 2007, allt är improviserat, men det gav ett bra resultat.

Ingredienser

  • 500 g renfilé (ytter eller inner)
  • 1 msk enbär
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • Rosamarin/timjansås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk hel svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Spån och enris till rökning
  • Instruktioner

    1. Krossa enbär, massera köttet i några minuter med enbär, olivolja och salt. Låt det vila en halvtimme i rumstemperatur.
    2. Starta grillen.
    3. Mixa alla ingredienserna till såsen, låt den stå kallt.
    4. Gör i ordning ett eldfast aluminiumfölje paket, 1 cm i höjd. Häll i spån och enris utan de grova kvistarna, stäng igen och gör små hål på övre sidan. Ställ den på grillkolen, eller om ni kör med gasol under grillgaller. Grillrök köttet några minuter på varje sida. Grillen måste ha kåpa för att de ska bli ett bra resultat, annars kan ni lägga en kåpa av aluminiumfölje, det funkar bra.
    5. Grilla gärna grönsaker till, ta det som för dagen är godaste i handel, gärna lokalt odlat.
    6. Servera med grönsakerna och såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben