En riktig festrätt med ljuvliga smakkombinationer!
Rätten går bra att förbereda.
Ingredienser
600 g ytterfilé av ren eller oxfilé
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk smör till stekning
Amaronesås
3 msk finhackad gul lök
2 krm grovmalen svartpeppar
2 msk smör till stekning
2 dl amarone eller ripasso (rött vin)
2 dl vatten
1 msk koncentrerad vilt- eller kalvfond
½ dl russin, gärna sultan
50-75 g rumsvarmt smör i tärningar
Salt
Ev koncentrerad fond
Ev socker
Mandelpuré
700-800 g mandelpotatis eller annan mjölig sort
3 msk smör
Ca 2 dl mjölk eller matlagningsgrädde
Salt
Vitpeppar
2 dl finriven parmesanost
Ragu
200-300 g spetskål
200 g rökt sidfläsk
1 msk smör till stekning
Nymalen svartpeppar