Renfilé med kålrotspuré, smörstekt kål och hjortronchutney

Serverar: 4 portioner

En rätt med klassiska toner som får ett härligt sting av chilin i chutneyn.

Ingredienser

  • 600 g renytterfilé
  • 1 tsk + 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 400 g vitkål
  • 2 msk + 2 msk smör
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Puré
  • 1 kg kålrot
  • 1 liter mjölk
  • 1 msk + 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Hjortronchutney
  • 250 g hjortron
  • ½ gul lök
  • ½ röd chili, tex. spansk peppar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk socker
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Puré: Skala och skär kålroten i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och häll över mjölken. Tillsätt vatten om mjölken inte täcker kålroten. Tillsätt 1 msk smör.
    2. Låt sjuda under lock tills kålroten är mjuk. Häll av vätskan och mixa kålrötterna till en slät puré med mixerstav. Tillsätt 50 g smör och krydda med salt och peppar.
    3. Chutney: Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda hjortron, lök, chili, vinäger och socker i en kastrull. Låt koka utan lock i ca 15 minuter. Krydda med salt.
    4. Skär köttet i portionsbitar. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Stek köttet runtom i 2 msk smör ca 7 minuter. Låt vila ca 10 minuter innan det skärs i skivor.
    5. strimla vitkålen. Stek den i 2 msk smör med vinägern ca 5 minuter. Krydda med 1 krm salt.
    6. Servera köttet med kålrotspuré, stekt kål och hjortronchutney.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben