Heta pastaknyten Dumplings

Serverar: 8 portioner

Pastaknyten med kryddad köttfärs är både spännande och ny mat. Koka knyten i god tid och gratinera dem strax innan de ska serveras.

Ingredienser

  • Pastadeg
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 5 ägg
  • 1 tsk salt
  • 4 msk matolja
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 1 purjolök
  • 1 stor morot
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 3-4 msk sweet chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 burk böngroddar
  • Gratinering
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Arbeta samman mjöl, ägg, salt och olja. Tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg. Linda in degen i platsfolie och lägg den kallt ca 1 timme.
    3. Ansa och strimla purjolöken. Skala och riv moroten. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.
    4. Fräs purjolök och morot i lite matfett tills de är mjuka och glansiga. Tillsätt färsen och bryn den tills den har fin färg och allt är smuligt.
    5. Tillsätt pressad vitlök och smaka av med salt och sweet chilisås. Rör ner de avrunna böngroddarna.
    6. Ta fram degen och kavla ut den tunt. Skär eller sporra ut fyrkanter, ca 14x14 cm. Fördela fyllningen i dem. Vik upp hörnen och tryck till ordentligt så du får små knyten.
    7. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner några knyten åt gången. Koka dem ca 5 minuter. Låt knytena rinna av. Lägg dem på smord plåt.
    8. Så här långt går det fint att förbereda. Strö sedan över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 12-15 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fått lite färg. Servera med sallad, sweet chilisås och soja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben