Grönpepparsås

Serverar: 6 portioner

Mmmmm....ljuvlig....

Ingredienser

  • 2 msk hel grönpeppar, krossas
  • 1 st gul lök finfördelad
  • 1 tsk vinäger
  • 2 dl köttbuljong
  • 3 dl visp eller matlagningsgrädde
  • 1 msk socker
  • Salt efter smak
  • 2 - 4 msk vetemjöl (redning)
  • Instruktioner

    1. Finfördela löken i en mixer och fräs det i margarin i en kastrull.
    2. Häll i krossad grönpeppar, köttbuljong, vinäger och låt småkoka i ca 5 minuter.
    3. Häll i grädden och låt det koka upp. Redes med vetemjöl och lite mjölk.
    4. Smaksättes med socker och salt (efter smak)

    Liknande recept

    3.8
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    Heisjo 23 augusti 2008

    Lagade denna såsen häromdagen, och tyvärr måste jag säga att vi inte kunde äta den utan fick kasta ut den. 2 msk krossad grönpeppar är VÄLDIGT starkt!! Hade det varit en mer rimlig mängd så hade såsen säkert varit god.

    kantomen 4 april 2010

    Jag drog ner på grönpepparn, men jag tyckte det kunde varit mer, följer nog receptet näst gång. Jag tog dock för mycket socker så det smakade lite väl sött. Jag tyckte det var gott, med mer grönpeppar och mindre socker nästa gång blir det nog kanon...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben