Grönpepparsås med kyckling och bacon

Serverar: 4 portioner

Detta är så j...a fantastiskt gott! Har lagat det, vet inte hur ofta de senaste åren och har inte tröttnat än. Minns icke vart receptet ursprungligen kommer ifrån, döper det till mitt eget eftersom det säkert ändrats en del. Dijonsenapen gör mycket till rätten så ändra inte det. Smaklig måltid!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 10 skivor bacon
  • Såsen
  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk soya
  • 1 mindre vitlöksklyfta
  • 2 msk grönpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    Stek bacon krispigt och bryn därefter snabbt som attans kycklingen, som strimlats tunt i fettet. Lägg i en ugnsform. Smält smör i en kastrull. Vispa ner vetemjöl, senap, soya, pressad vitlök, mortlad grönpeppar, vispgrädde och mjölk. Smaka av med flingsalt och ev. mer grönpeppar.Häll i formen och tillaga i ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben