Grönsaksbiffar av en händelse.

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 2 timmar

Jag hade slarvläst slutdatumet på köttfärsen jag köpt och fick kasta den. här blev nytänkandet nödvändigt.En del rotsaker skulle använts i köttfärsrätterna. De behövde användas!

Ingredienser

  • 3 stora grovrivna potatisar
  • 3 stora grovrivna morötter
  • 1 dl grovriven vitkål
  • 3/4 dl grovriven mild gratängost
  • 1 dm grovriven gurka
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Peppar
  • Matfett till stekning
  • Salt om ni inte tycker sältan från osten räcker
  • Instruktioner

    1. Riv rotsakerna Vispa ägg, mjöl och mjölk. Blanda ner äggstanningen i rotsakerna. Forma smeten med 2 skedar och lägg i het panna, vänd och sänk värmen så snart de fått fin färg på andra sidan. Låt biffarna steka c:a 5 minuter på svagare värme.
    2. Jag serverade med löksås. Stek lök gyllenbrun och red av med mjöl och mjölk. Salta och peppra efter smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben