Jag hade slarvläst slutdatumet på köttfärsen jag köpt och fick kasta den. här blev nytänkandet nödvändigt.En del rotsaker skulle använts i köttfärsrätterna. De behövde användas!
Ingredienser
3 stora grovrivna potatisar
3 stora grovrivna morötter
1 dl grovriven vitkål
3/4 dl grovriven mild gratängost
1 dm grovriven gurka
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
Peppar
Matfett till stekning
Salt om ni inte tycker sältan från osten räcker
Instruktioner
Riv rotsakerna
Vispa ägg, mjöl och mjölk. Blanda ner äggstanningen i rotsakerna.
Forma smeten med 2 skedar och lägg i het panna, vänd och sänk värmen så snart de fått fin färg på andra sidan. Låt biffarna steka c:a 5 minuter på svagare värme.
Jag serverade med löksås. Stek lök gyllenbrun och red av med mjöl och mjölk. Salta och peppra efter smak.