Sesammarinerad Kycklingfile för många

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 dag

Kan ätas ljummen eller kall och så lättlagat.

Ingredienser

  • 2 kg kycklingfilé
  • Marinad
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 5 msk flytande honung
  • 1 msk sambal Oelek
  • 1,5 dl soya
  • 1,5 dl torr sherry
  • 3 mska sesamfrö
  • 1,5 msk kycklingfond
  • Grillkrydda och mer
  • sesamfrö
  • Instruktioner

    1. Dagen innan det skall ätas: - Blanda alla ingredienserna i en gryta och koka 5 minuter, låt svalna.
    2. -Lägg filéerna tillsammans med marinaderna i dubbla plastpåsar. Låt nu detta ligga i kylskåpet 1 dygn.
    3. Dagen för händelsen: - Låt filéeran rinna av - Lägg dom i på galler i en braspanna - Strö över grillkrydda och mer sesamfrö - Steck i ugn ca 20-25 minuter (200 grader)
    4. - Låt filéerna svalna/kallna och skiva dem. Servera dom på en salladsbädd.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben