Att stötta vardagsmaten med en rejäl grönsaksgryta är ingen dum idé! Grönsaker och rotfrukter mår väl av att blandas på det här sättet och är dessutom med alla sina färger en fröjd för ögat.
Ingredienser
4 potatisar
3-4 morötter
1 palsternacka
1 grön paprika
1 purjolök
2 gula lökar
En bit rotselleri
2 msk smör eller margarin
Salt
Vitpeppar
Timjan
Mejram
1 burk skalade tomater, ca 400 g
1 knippa persilja
Instruktioner
Ansa grönsaker och rotfrukter och skär dem i skivor, strimlor eller tärningar.
Fräs grönsaksblandningen lätt i matfettet, krydda och häll på tomaterna + spad.
Koka grytan sakta under lock ca 30 minuter eller tills allt känns genomkokt.
Strö klippt persilja över till serveringen.
Gott att servera till: Stekt korv, fläsk eller köttbullar. Sprödstekta baconstrimlor.