Grönsaksgott med bacon

Serverar: 4 portioner

Fräst bacon blandas med grönsaker och så en äggstanning över det. Enkelt och lätt om man har lite bråttom eller bara vill ha nåt lätt.

Ingredienser

  • 2 - 3 purjolökar
  • Salt
  • 2 pkt bacon
  • 4 tomater
  • 1 knippa persilja
  • Matfett till formen
  • Äggstanning
  • 4 ägg
  • 5 dl kokt mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär purjon i bitar och skölj dem. Förväll dem ca 5 minuter i lättsaltat vatten.
    2. Dela baconskivorna och fräs dem lätt i torr stekpanna.
    3. Skär tomaterna i klyftor och klipp persiljan grovt. Spara lite av persiljan till garnering.
    4. Varva grönsaker och bacon i smord eldfast form.
    5. Vispa äggen försiktigt och tillsätt den kokta, avsvalnade mjölken. Krydda och häll äggstanningen över grönsakerna.
    6. Grädda ca 25 minuter i 225 grader eller tills puddingen "stannat". Strö över resten av persiljan till serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mamsingen 10 januari 2008

    Jättegott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben