Grönsaksomelett

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Odlar man squash blir det gärna mycket av den varan och då behöver man recept att variera med. Detta är en favorit hemma hos oss att ha som tillbehör eller på en buffé.

Ingredienser

  • 1 squash
  • 1 purjolök
  • Olja, att fräsa i
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Hacka och fräs grönsakerna i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Ta en smord ugnsform som är ganska vid. Lägg grönsakerna i den.
    3. Vispa ihop ägg och mjölk och slå detta över, strö på osten. Gratinera tills rätten stelnat och fått fin färg, ca 20-30 min.
    4. Skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben