Grönsaksomelett

Serverar: 3 portioner

Färggrann och fiberrik.

Ingredienser

  • 3 (250 g)) morötter
  • 250 g vitkål
  • ½ (100 g) purjolök ( den gröna delen )
  • 1 mild chili
  • 6 ägg
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ dl vatten
  • 3/4 tsk salt
  • ca 1 krm svartpeppar
  • ca 3 msk olja
  • Instruktioner

    1. Riv morötterna grovt. Strimla vitkålen med en osthyvel. Skär itu purjolöken, skölj och skiva den. Skär chilin fint.
    2. Knäck äggen i en skål. Rör ner matlagningsgrädde, vatten, salt och svartpeppar.
    3. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna. Fräs strimlad kål och rivna morötter lätt. Tillsätt purjolök och chili och stek under omrörning ca 5 minuter.
    4. Lägg i en skvätt olja och häll äggblandningen pannan. Dra med stekspaden i röran så att omeletten stelnar jämt.
    5. När omeletten har stelnat och lossnar från kanter och botten täcker du pannan med ett serveringsfat och vänder alltsamman upp och ner. Skär upp omeletten före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben