Gott, även på sommaren. Ät med bröd, oliver och lite hyvlad parmesan.
Ingredienser
2-3 lökar
3 morötter
3 blekselleristjälkar
250 g vitkål, 1/4 vitkålshuvud ungefär
4 potatisar
½ burk hela eller krossade tomater
Olivolja
2 l vatten
½ tsk muskot
½ tsk spiskummin
Salt
Peppar
½ knippe persilja
Instruktioner
- Hacka lökarna grovt. Skär morot och selleri i skivor, strimla vitkålen grovt. Skär potatisen i fjärdedelar och hacka burktomaterna om de är hela.
- Bryn löken i 3-4 minuter i olivolja. Tillsätt vitkål och bryn i ytterligare 4 minuter. Rör ofta så att det inte tar färg. Tillsätt morötter, blekselleri och tomater. Rör om ordentligt och tillsätt vatten. Häll i potatisbitarna och alla kryddor utom persilja. Koka upp soppan och skruva sedan ner värmen.
- Låt soppan småputtra i 45 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja strax innan soppan serveras.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Soppa för ruggiga höstdagar
Visst är det verkligen härligt att det blivit så populärt med soppa...