Grönsakssoppa

Serverar: 4 portioner

Klar soppa med lite sting. Servera med vitlöksbröd.

Ingredienser

  • 12 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st morötter
  • 2 st potatisar, fast sort
  • 1 st palsternacka
  • 0,5 st rotselleri
  • 0,5 st purjolök
  • 1 st grön paprika
  • 1 dl majskorn
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 st chilifrukt
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 knippe persilja
  • Instruktioner

    1. Skala potatis, morötter, palsternacka och selleri och skär i 1,5 cm stora tärningar. 2. Lägg grönsakerna och buljongtärningarna i vattnet, låt koka ca 10 minuter eller tills grönsakerna är nästan mjuka. 3. Strimla purjolöken. Hacka vitlök och chili. Skär paprikan i mindre bitar. Häll alla övriga ingredienser, utom persiljan, i soppan och låt koka tills grönsakerna är genomkokta. 4. Häll över hackad persilja vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    sophie_hu 23 januari 2008

    den var god

    anluk 29 december 2008

    mycket god variant på grönsakssoppa. Som vanligt har jag ju svårt att hålla mig till ett recept och bytte ut palsternackan och rotsellerin mot kålroten. Underbart gott!

    Relaterade Artiklar

    Soppa för ruggiga höstdagar
    Visst är det verkligen härligt att det blivit så populärt med soppa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben