Grönsakssoppa med bacon

Serverar: 4 portioner

Grönsakssoppa som lagas på italienskt vis, servera gärna med en skål riven ost.

Ingredienser

  • 100 g bacon
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 morötter
  • 2 purjolökar
  • 2 potatisar
  • 1 klyfta vitkål
  • 2 tomater
  • 1 ½ liter hönsbuljong
  • 50 g spagetti
  • 2 dl frysta ärter
  • 100 g frysta gröna bönor
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja
  • Till servering
  • Riven permesanost
  • Instruktioner

    1. Skär baocnskivorna i smala strimlor. Skala och hacka löken och krossa vitlöken. Skala och skiva morötterna och strimla purjolöken och vitkål. Skala och tärna potatisen. Skålla och skala tomaterna, krama ur kärnorna och hacka tomatköttet.
    2. Fräs bacon, lök och vitlök i smör i en stor kastrull utan att det får färg. Lägg i morötter, purjolök, potatis och vitkål och fräs ett par minuter. Tillsätt tomathacket och buljongen och koka på svag värme under lock i 10 minuter.
    3. Bryt sönder spagettin och lägg ner i soppan tillsammans med ärter och gröna bönor. Koka soppan ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja. Servera soppan med en skål riven ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben