Grönsakswok med mango och apelsin

Serverar: 4-5 portioner

En underbar kombination i woken.

Ingredienser

  • 400 g färsk böngroddar
  • 2 medelstora purjolökar
  • 2 selleristjälkar
  • 1 mango
  • 1 apelsin
  • 2-3 msk olja
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl nötter
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skölj böngroddarna i kallt vatten. Skölj och finstrimla purjo och selleri. Dela mangon, skär loss fruktköttet från kärnan och skalet. Skär frukten i strimlor. Riv skalet på apelsinen och skär fruktköttet i bitar.
    2. Hetta upp woken på medelstark värme och häll i oljan. Lägg i purjo och selleri och fräs 1-2 minuter under omrörning.
    3. Tillsätt mangostrimlor, rivet apelsinskal, apelsinbitar, vitlök, vinäger och honung. Låt rätten småkoka 2-3 minuter och lägg i groddar och nötter mot slutet. Smaka av med salt.
    4. Servera som ensamrätt med bröd eller ihop med kött eller fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben