Grönskande potatissallad

Tid: 45 minuter

Solgul potatissallad med sparris, lök och avokado

Ingredienser

  • 1½-2 kg delikatesspotatis eller sparrispotatis
  • 2-3 msk olja
  • ½-1 tsk gurkmeja
  • Flingsalt
  • Peppar
  • 1-2 avokado
  • Citron till pensling
  • 2 knippor grön sparris, lätt stekt eller förvälld
  • 1 skivad rödlök
  • 1 romansalladshuvud
  • 1 påse valfri blandsallad
  • 3 påsar salladsdressing ört/persilja med tillhörande ingredienser
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen, skär klyftor och lägg i bakpappersklädd långpanna. Blanda olja med gurkmeja och ringla över potatisen. Blanda med händerna tills oljan täcker potatisens alla ytor. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar.
    2. Stek i 200 grader tills gyllengul färg och tills potatisen är genomstekt. Häll över hälften av dressingen och låt svalna till ljummen temperatur. Blanda med skedad avokado som penslats med citron, sparris i mindre bitar, skivad rödlök och sallad. Häll resterande dressing över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben