Grova frallor med rostade hasselnötter

Serverar: 18 portioner

Härligt tuggmotstånd från både nötter och aprikoser gör dessa frallor oemotståndliga.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 dl kruskakli
  • ½ dl linfrön
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk olja
  • 10-11 dl vetemjöl
  • 1 tsk
  • 1 dl grovt hackade hasselnötter
  • 10-12 torkade aprikoser
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner alla ingredienser utom saltet och knåda ca 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare 5 minuter.
    3. Hacka hasselnötter grovt och dela aprikoserna i mindre bitar. Blanda ner dem i degen. Låt jäsa ca 20 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i ca 18 bitar. Forma till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter. Baka bullarna i 10-12 minuter. Ta ut och svalna på galler.

    Liknande recept

    4.3
    35 min
    1-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben