Grovt matbröd utan jäst

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Ett gott och matigt matbröd. Jättegott med bara lite smör på eller med någon god ostskiva på.

Ingredienser

  • 3 ½ dl grovt rågmjöl
  • 3 ½ dl vetemjöl special
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl russin
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl rågflingor, havregryn eller havrekli
  • 1 dl rågkross
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl lingonsylt
  • ½ dl mörk sirap
  • 3 ½ dl filmjölk
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tag en annan skål och rör ihop de blöta ingredienserna. Blanda sedan ihop allt till en deg.
    2. Häll degen i två avlånga 2 liters smorda former. Placera formarna långt ner i ugnen på ett ugnsgaller och grädda bröden i ca 1 timme i 175 graders ugnsvärme.
    3. Prova med en provsticka att det är torrt inuti innan du tar ut formarna.
    4. Låt bröden svalna 5 -10 minuter innan du lägger på en bakhandduk.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    18-24
    2

    Kommentarer (1)

    ingemar75 3 maj 2011

    Hej, Ingemar här. Tredje gången jag bakar detta bröd. I dag hade jag ingen lingon, men testar med hackade morötter i stället. Tycker detta bröd är toppengott. Mvh Ingemar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben