Grovt valnötsbröd med lågt GI - enkelt att göra

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt, nyttigt och supergott bröd helt enkelt! Det har mycket smak och blir väldigt mättande. Kommer nog alltid att finnas i min frys.

Ingredienser

  • 20 torkade aprikoser
  • 50 g valnötter
  • 50 g jäst
  • ½ dl havregryn eller fiberhavregryn
  • 6 dl vatten
  • ½ msk salt
  • 250 g kesella
  • 2 dl rågkross
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl dinkelfullkornsmjöl
  • + ev. lite krossade linfrön
  • Instruktioner

    1. Klipp aprikoserna i bitar, grovhacka valnötterna. Smula ner jästen i en degbunke. Koka havregrynen med 1dl vatten i ca.2min. till en gröt. Tillsätt resten av vattnet och häll "gröten" över jästen. Rör tills jästen löst sig.
    2. Tillsätt resten av ingredienserna och bearbeta degen så att allt blandar sig väl. Låt degen jäsa unde en bakduk i ca. 1tim
    3. I receptet står det att man ska hälla ut degen på plåt med bakplåtspapper och sen dela i bitar, men jag tyckte det bara blev kladdigt och krångligt, så jag fördelade degen i en liten långpanna istället och gräddade och sen delade jag den i 20 bitar när den hade svalnat lite istället och det gick jättebra.
    4. Den ska gräddas 12-15min i 225grader.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (2)

    Freddiegirl 18 maj 2008

    Supergott!!!

    goteborg06 26 oktober 2010

    Ska brödet vara degit i konsistensen när det är färdigt? Gott men upplever det som ej riktigt färdigt. Har ändå följt anvisningarna i receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben