Grundrecept för saft - diabetiker

Nyttigt för alla!

Ingredienser

  • 2 l el 1 kg bär
  • 3-4 dl vatten
  • 6 dl Canderel strö (6 dl per liter avrunnen saft)
  • 1 krm natriumbensoat (1 krm per liter avrunnen saft)
  • Instruktioner

    1. Koka bären med vatten i 15 minuter. Häll upp massan i silduk över en bunke och låt saften självrinna i ca 30 minuter.
    2. Mät saftmängden, så att det går att beräkna hur mycket Canderel som behövs. Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan, rör ner Canderel och låt koka ett par minuter. Skumma om det behövs.
    3. Rör så lite som möjligt. Blanda ut natriumbensoat i lite av den kokheta saften och rör sedan ut detta i hela saftsatsen. Fyll saften på rena flaskor. Förvara saften svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    n&a 5 juli 2021

    Canderel bör man inte använda, det innehåller Aspartam, vilket är en hälsofara.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben