Grundrecept på chokladtryffel

Serverar: 10 portioner

Tid: 5 minuter

Ett jättelätt recept som jag lärde mig på min praktikplats i min tidiga ungdom på Kockska Krogen i Malmö.

Ingredienser

  • 100 g choklad (valfri sort)
  • 100 g vispgrädde (1 dl)
  • Ev 1 msk god likör
  • Ev kakao
  • Instruktioner

    1. Grovhacka chokladen. Koka precis upp grädden. Häll grädden över chokladen som du lagt i en skål som tål varmt. Rör till en slät smet. Smaksätt ev med likören.
    2. Låt stelna i kylskåpet. Dela tryffelsmeten i (vad du tycker) lagom stora bitar och rulla eventuellt tryffeln i kakao eller annat gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben