Gryta Bamnja med okra

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar 35 minuter

Bosnisk gryta, långkok

Ingredienser

  • 500 g kalvkött utan ben
  • 1 msk smör
  • 3-4 gula lökar
  • 1 msk allkrydda (knorr)
  • Salt
  • 100 g okra, fryst el konserverad
  • 1 msk tomatpuré
  • Vatten, så mycket som behövs
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små bitar, fräs det i smöret i en gryta. Dela varje lök i 8 bitar, lägg över köttet. Strö över allkrydda och salta. Låt koka i 2-3 timmar, gärna längre.
    2. Lägg i okran och småkoka ytterligare 30 minuter. Tillsätt tomatpuré och ett glas vatten och låt puttra under lock 15-20 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben