Gryta från Mexico

Serverar: 4-5 portioner

Köttgryta gjord på fläskfilé,kryddstarka korvar och chilifrukt.

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé, skuren i 2-3 cm skivor
  • 2-3 kryddstarka korvar, ca 200 g, skivade
  • 2 hackade gula lökar
  • 1-2 chilifrukter, t ex Jalapeno eller spansk peppar
  • 1 brk krossade tomater, 400 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl hönsbuljong
  • 6 potatisar, i cm-stora kuber
  • Matfett till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn fläskfilén, salta och peppra och tag upp den ur stekpannan. Stek korven, lägg den åt sidan tillsammans med köttet, och slå bort ev överflödigt fett. Stek löken mjuk.
    2. Lägg tillbaka kött och korv i pannan. Kör chilin tillsammans med tomater och tomatpuré i mixer eller matberedare. Häll sedan såsen och buljongen i pannan, rör om och tillsätt potatisen.
    3. Låt koka 10-15 minuter tills potatisen är mjuk. Finhacka ev några chili eller behåll små, t ex Serrano, hela och lägg i grytan. Sjud några minuter och servera grytan rykande het.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben