Gryta Lonac

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar 35 minuter

Bosnisk gryta, långkok.

Ingredienser

  • 700 g kalvkött utan ben
  • 300 g lammkött utan ben
  • 1 dl rapsolja
  • 4 gula lökar
  • 2 morötter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk salt
  • ½ -1 msk svartpeppar, malen
  • 1 msk allkrydda (knorr)
  • 1 msk paprikapulver
  • Vatten, så mycket som behövs
  • 1 kg potatis
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Häll oljan i en gryta men hetta inte upp den. Skär köttet i större bitar och lägg dem i grytan. Dela den gula löken i 4 bitar, skär morötterna i större bitar och lägg över köttet i grytan. Lägg även i vitlöken. Salta, peppra, strö över allkrydda och kryddpaprika, rör om.
    2. Häll över vatten så att det täcker köttet och grönsakerna. Låt blandningen koka upp och sänk sedan till svag värme och låt småkoka i ca 3 timmar, gärna längre. Skala och skär potatisen i bitar och lägg dem i grytan och låt allt koka tills potatisen är färdig. Servera med bröd.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (1)

    wenom 21 mars 2013

    mmmmmm Bosanski Lonac det godaste som finns :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben