Gryta med aprikoser

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

God och fruktig gryta på fläskkött.

Ingredienser

  • 400 g grytbitar av fläsk el. skinka
  • 150 g färska champinjoner el. 200 g på burk
  • 1 st gul lök
  • 75 g torkade aprikoser
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk mald ingefära
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Putsa köttet och skär det i strimlor. Putsa och ansa färsk svamp alternativt häll av spadet på konserverad svamp. Skala och skiva löken. Värm en stekpanna med matfett. Bryn kött och svamp tillsammans, men i omgångar om det täcker mer än 2/3 av pannans yta. Låt allt få färg utan att brännas. Lägg över det frästa i en gryta. Blanda i aprikoser, om de är mycket torra kan man blötlägga dem en stund först. Lägg i lök. Salta och krydda med ingefära och soja. Häll över buljongen och lägg på ett lock. Låt grytan småkoka ca 15 min. Skaka samman mjöl och grädde och rör ner i grytan. Koka upp och sjud i 5 min. Smaka av. Kan serveras både med kokt potatis, ris och pasta. Välj det som passar för tillfället.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben