Gryta med julens kryddor

Serverar: 4 portioner

Fläskfilén blir julfin med ingefära och kanel.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk soja
  • 1/2 dl russin
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tjocka skivor och purjolöken i bitar. Salta och peppra köttet, bryn i smör i en stekpanna.
    2. Ta upp köttet och fräs purjolöken i smör.
    3. Vispa ihop grädde, kalvfond, ingefära, kanel, soja och russin i en låg, vid gryta.
    4. Lägg i kött och purjolök, låt puttra 4-5 min.
    5. Servera med chutney och potatis

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben