Gryta på älghjärta

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Går fort att göra och den blir god.

Ingredienser

  • 1 älghjärta
  • 3-4 morötter
  • 3 dl kantareller
  • 1 gul lök
  • 2-3 dl grädde
  • 5 dl svampbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Dela hjärtat i bitar, Bryn bitarna runt om. Lägg ner bitarna i en gryta. Skala och skiva morötterna skala och skär löken i båtar och lägg ner i grytan.
    2. Häll på buljongen och grädden. Låt småkoka tills köttet är färdigt. Smaka av med salt och peppar. Stek svampen i smör och lägg ovanpå när grytan är färdig.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben