Grytbas till fyra grytor

Serverar: 20 portioner

Perfekt att ha i frysen när man snabbt vill göra en gryta. Bara att fylla på med sina favoritgryttillbehör.

Ingredienser

  • 2,4 kg grytbitar
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • ca 1 vatten
  • 2 flaskor lättöl (33cl)
  • 20 vitpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 1/dl soja
  • 1 msk salt
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    Skala lök och morot och skär i grova bitar. Bryn grytbitarna i smör i stekpanna i omgångar Lägg över i en stor kastrull. Tillsätt vatten och öl Koka upp och skumma av. Tillsätt lök, morot, peppar, lagerblad soja och salt. Sjud under lock i 1-1,5 timmar Ta upp grytbitarna och fördela i fyra frysförpackningar. Sila av buljongen och fyll på förpackningarna. Ca 4 dl buljong i varje. Låt svalna och frys in.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben