Gula havtornskakor

Serverar: 20 portioner

En pärlsockersöt kaka, enkel att göra och dekorativt på bordet.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 1 dl havtornssylt
  • 1 dl pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl, socker, vaniljsocker och smör, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter inlindad i plastfolie.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Forma degen till runda kulor. Rulla dem i pärlsocker. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten grop mitt i kakorna och fyll dem med sylt.
    3. Grädda kakorna mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt kallna på galler.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben