Kryddig tomatsoppa på gula tomater

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad soppa som passar nu när kylan börjar bita i kinderna. Och det går ju precis lika bra med röda tomater...

Ingredienser

  • 1 kg gula tomater
  • 1 l vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • Salt
  • Peppar
  • Curry
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 dl riven ost, Boxholms chiliost eller liknande
  • Instruktioner

    1. Hacka tomater, lök, vitlök och chili i mindre bitar. Lägg allt i en kastrull med vatten och kryddorna. Koka på medelvärme ca 20 minuter.
    2. Kör med en stavmixer så att soppan blir slät och fin. Blanda i grädden och osten och låt allt sjuda en stund. Smaka av och krydda mer om du vill ha den starkare, jag gillar att ha mycket curry i min.
    3. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 29 augusti 2016

    Jättegod soppa. Jag kryddade upp den lite mer. Förutom curry tog jag gurkmeja och mald koriander. Jag tog buljong i stället för vatten och lade till 200 g Philadelpiaost. Känner inte till den ost du föreslog. Jag använde riven hårdost 150 gram.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben