Tomatig tomatsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ett jättegott tyskt recept som har ca 172 kcal per portion. Smakar som en tomatsoppa ska smaka.

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 2 tsk basilika
  • 1 krm timjan
  • 1 krm mejram
  • 1 krm rosmarin
  • 750 ml köttbuljong eller grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk gin, valfritt
  • Salt
  • Peppar
  • 4 tsk cremé fraiche
  • Instruktioner

    1. Hacka gul lök och vitlök, stek i oljan tills de är mjuka i en kastrull. Dela tomaterna i bitar och lägg i kastrullen tillsammans med löken. Sätt ett lock på kastrullen och låt koka i ca 15 min.
    2. Tillsätt buljongen och låt koka ca 5 min. Pressa allt genom en sil så du får en fin soppa, häll tillbaka den släta soppan i kastrullen och hetta upp soppan och tillsätt tomatpurén och ev. gin. Dela upp soppan på tallrikar och lägg en klick cremé fraiche på varje tallrik.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    ulfhas 2 januari 2012

    Hur mycket tomater skall det vara?

    a-lie 2 januari 2012

    Detta låter riktigt gott......men undrar också hur mycket tomater det ska vara.

    Aljoro 2 januari 2012

    Oj, det viktigaste har jag missat. 1 kg tomater ska det vara. Har lagt in det i receptet nu så hoppas att det syns.

    a-lie 6 januari 2012

    Gott och lättlagad.

    Relaterade Artiklar

    Tomatsoppa
    Tomatsoppan är krämig, läcker och mycket enkel. Servera eventuellt...

    Färska tomater i överflöd
    Många är vi som odlar våra egna tomater i trädgården, växthuset eller...

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben