Syltade gula kantareller

Går fort att tillaga men tar lite tid innan de är färdiga men oj så gott! Gör dubbel sats och njut längre! Orginalreceptet kommer från Hemköp men jag har gjort om det lite.

Ingredienser

  • 2 liter små gula kantareller
  • Vatten
  • 2 tsk salt
  • ½ dl ättikssprit, 12%
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk kryddnejlikor
  • Instruktioner

    1. Rensa kantarellerna och lägg i kastrull häll på vatten tills de täcks. Förväll i saltat vatten i 5 minuter. Häll av i ett durkslag och låt rinna av. Fördela i två burkar.
    2. Koka upp lagen och häll den het över kantarellerna. Förslut och låt burkarna dra några veckor.
    3. Gott till viltkött!
    4. Fler av miná recept hittar du på min blogg: http://cayennesrecept.blogspot.com/

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben