Syltade kantareller

Tid: 2 timmar

Ett recept som har lång hållbarhetstid.

Ingredienser

  • 5 l rensade gula kantareller, delade i mindre bitar
  • Lag
  • 1½ dl ättikssprit
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • ca 3 cm hel ingefära
  • ca 3 cm hel kanel
  • 2 rödlökar i skivor
  • Instruktioner

    1. Blanda allt i en gryta och låt koka i en timma. Ska var simmig konsistens.
    2. Häll upp på burkar. Håller sig länge om de förvaras svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Miltons7a 11 oktober 2011

    Är jätte gott på leverpastej smörgås, samt inte så dumt till kokta ägg istället för kaviar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben