Gulasch gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

En god gryta som värmer i höstmörkret

Ingredienser

  • Ca 500g nötgrytbitar, fransyska eller högrev
  • 3 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 grön paprika
  • smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 tsk paprikapulver
  • 3 dl buljong (tärning)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 kryddmått cayennpeppar
  • 1 burk tomater ca 400g krossade tomater går också utmärkt
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 dl grädde eller gräddfil
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar. Skala och skiva löken och morötterna. tag ut kärnhuset på¨paprikan och skär den i strimlor. Fräs först löken i lite fett i en gryta. Tillsätt morötterna, paprikastrimlorna och de krossade vitlöksklyftorna. Låt det fräsa tillsamans några minuter under omrörning. Blanda ner paprikapulvret. Bryn köttet i en stekpanna och lägg ner det i grytan. Tillsätt buljong, salt, peppar, burktomaterna med spad och tomatpurén. Låt grytan koka på svag värme tills köttet är mört, ca 1 - 1,5 tim. Blanda ner grädden eller gräddfilen precis före serveringen.
    2. Servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben