Gulasch med köttfärs

Serverar: 4 portioner

Klassiska gulaschkryddor som paprika och kummin ger smak till den här goda köttfärsgrytan

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller lammfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika, stor
  • Smör
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kummin, hel
  • 1½ tsk mejram
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater, 1 burk
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Hackad persilja
  • Till servering
  • Gräddfil
  • Bulgur
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skär paprikan i små tärningar. Fräs i smör utan att de tar färg. Blanda i paprikapulver, kummin och mejram och låt kryddorna fräsa med någon minut.
    2. Höj värmen, lägg i färsen och stek den smulig.
    3. Tillsätt soja, tomatpuré, tomater, vatten och fond. Koka ihop såsen under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja.
    4. Servera med bulgur och en klick gräddfil.
    5. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    hubbmor 17 januari 2010

    Hej Ros Som du ser är jag och norpar ett recept från dej God fortsättning på det nya året Krramen

    littlejohn 10 november 2010

    Jättegott! Tack för ett enkelt och lättlagat recept. Kommer att göras många gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben