Gulaschsoppa med köttfärs

Serverar: 4 portioner

Det är en värmande soppa

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 4 st potatisar
  • 1 st röd paprikla (eller val fri färg)
  • 1 msk olja
  • 500 gr köttfärs
  • 6 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 500 gr krossade tomater
  • 2 tsk basilika
  • salt,peppar,vitlök, chili eller sambal olek
  • Instruktioner

    Skala lök och potatis. Dela paprikan och kärna ur den skölj ur den. Hacka lök,potatis och paprika i täringar. Fräs alla grönsaker och köttfärs i olja i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt vatten,buljong,krossade tomater och kryddor. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    wakeboarder 24 september 2009

    Detta är ingen gulasch. Basen i en sådan är rött paprikapulver från Ungern. Paprikapulvret skall sedan brynas med löken men utan att brännas vid. Bortsett från det verkar det vara en god soppa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben