Gulaschsoppa med nötkött / köttfärs

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Gulaschsoppa

Ingredienser

  • 400 g nötkött/ köttfärs
  • 1 röd paprika
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 l köttbuljong (tärning + vatten)
  • ½ skalet av citron
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • Till servering
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk finskuren gräslök (eller persilja valfritt)
  • Instruktioner

    1. Tärna kött, paprika och lök. Bryn kött/ köttfärs, grönsaker och paprikapulver i en tjockbottnad kastrull/gryta. Häll på buljongen när köttet fått färg. Låt buljongen koka upp.
    2. Finhacka citronskal och vitlöksklyftor. Blanda med smöret. Rör ner smörblandningen i soppan tillsammans med tomatpurén. Låt gulaschen sjuda i 2-3 timmar. Soppan är klar när köttet nästan faller sönder. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Servera soppan med lätt crème fraiche och finskuren gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Marre_W 11 april 2008

    Varför står det köttfärs som rubrik när det innehåller kött?

    Pepper 4 november 2008

    Det är väl rimligt att tro att man kan använda det ena eller det andra...

    ckm 23 januari 2009

    Jag har timjan och kummin i oxå, blir ÄNNU godare!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben