gulashsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Värmande, god och lättgjord soppa med lågt GI. I det här receptet används köttfärs istället för kött, och därför går den även ganska fort att fixa iordning.

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 1 paprika
  • 1 msk olja
  • 500 g nötfärs
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 600 g krossade tomater
  • 2 tsk kummin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala lök och potatis. Skölj paprikan och rensa den invändigt. Hacka löken, skär potatisen och paprikan i små tärningar. 1 cm stora kuber är lagom. Fräs allt du hackat i en stekpanna. Använd gärna olivolja så blir det nyttigare. Häll det du fräst i en stor kastrull och börja steka nötfärsen. Salta och peppra färsen efter eget tycke och när färsen är klar blandar du den med de frästa grönsakerna i kastrullen. Tillsätt vattnet, köttbuljongtärning, krossade tomater och kummin. Låt koka i 10 minuter. Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om nödvändigt. Garnera gärna gulaschsoppan med färsk persilja och servera med färskt matbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben