Gulashsoppa med tofu

Serverar: 4 portioner

En mustig soppa som är enkel att göra och där söta rotfrukter möter smaksatt tofu. Mmm.. 280 kalorier per portion 18 g fett 8 g protein 18 g kolhydrater

Ingredienser

  • 200 g morötter
  • 200 g rotselleri
  • 200 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ kruka timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 ½ msk vitvinsvinäger
  • 200 g tofu
  • 2 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skala och skär morot, rotselleri och palsternacka i mindre bitar. Skala och strimla lök och vitlök., plocka och finhacka timjan. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i oljan i 1 minut, tillsätt vatten, buljongtärningar och vinäger.
    2. Tillsätt morot, rotselleri, palsternacka och timjan. Låt småkoka under lock 20 minuter. Tärna tofun. Stek den gyllenbrun 2-3 minuter, salta. Toppa soppan med tofun och en klick crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben