Brödrutor med tofu och solrosfrön

Serverar: 12-14 portioner

Tid: 30 minuter

Jag hittade det här receptet på nätet men jag har inte hunnit prova det än. Lät intressant med tofu.

Ingredienser

  • 3 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl riven naturell tofu
  • 1/2 dl rapsolja/olivolja
  • 2 dl mild lättyoghurt
  • 1 tsk örtsalt
  • 1/2 tsk kummin
  • 1 ägg
  • 1/2 dl naturella solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda mjöl med bakpulver. Riv ned tofun grovt och häll i rapsolja, yoghurt, örtsalt och kummin. Knåda blandningen till en deg på bänken och kavla sedan ut den till en platta, ca 1-1 1/2 cm tjock. Skär ut rutor och lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Pensla rutorna med ägg och strö över solrosfrön.
    3. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben