Nyttig sallad med tofu

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Det är dags att äta lite nyttigare mat nu efter Julens alla fröjder! Har ätit den till lunch med knäckebröd till. Hoppas Ni tycker om receptet!

Ingredienser

  • 450 g rödkål
  • 450 g vitkål
  • 4 rädisor
  • 1 stor gul lök
  • 150 g tofu
  • 2 msk torkade sesamfrön
  • 5 msk olivolja
  • 4 msk röd vinäger
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ta bort blad som eventuellt har vissnat på båda kålen.Tvätta dem och låt vattnet rinna av. Riv grovt båda kålsorterna. Lägg i en större bunke, salta lite och gnid kålen med händerna. Lämna åt sidan och låt det stå i 1 timme.
    2. Skala löken och dela den i halvor. En halva hackar du i små kuber och den andra i ringar. Tvätta rädisor och skär dem i tunna skivor. Rosta sesamfröna nån minut i en het och fettfri stekpanna. Låt svalna lite..
    3. Skär tofu i små kuber. Blanda olja, vinäger, vatten, socker, salt och peppar (efter smak). Krama ur vattnet från kålen, blanda i de övriga grönsakerna, tofu, rostade sesamfrön. Häll över vinägerblandningen och blanda allt ordentligt.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben