Det är dags att äta lite nyttigare mat nu efter Julens alla fröjder! Har ätit den till lunch med knäckebröd till.
Hoppas Ni tycker om receptet!
Ingredienser
450 g rödkål
450 g vitkål
4 rädisor
1 stor gul lök
150 g tofu
2 msk torkade sesamfrön
5 msk olivolja
4 msk röd vinäger
3 msk vatten
1 tsk socker
Salt
Peppar
Instruktioner
Ta bort blad som eventuellt har vissnat på båda kålen.Tvätta dem och låt vattnet rinna av. Riv grovt båda kålsorterna. Lägg i en större bunke, salta lite och gnid kålen med händerna. Lämna åt sidan och låt det stå i 1 timme.
Skala löken och dela den i halvor. En halva hackar du i små kuber och den andra i ringar.
Tvätta rädisor och skär dem i tunna skivor.
Rosta sesamfröna nån minut i en het och fettfri stekpanna. Låt svalna lite..
Skär tofu i små kuber.
Blanda olja, vinäger, vatten, socker, salt och peppar (efter smak).
Krama ur vattnet från kålen, blanda i de övriga grönsakerna, tofu, rostade sesamfrön.
Häll över vinägerblandningen och blanda allt ordentligt.