MACADAMIAPANERAD TOFU MED SALLAD OCH SÖTPOTATISSPIRALER

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Vi ska äta mer vegetariskt hemma, har jag tänkt länge men ännu inte kommit till skott med. Men nu blev det av. Panerad tofu med sötpotatisspiraler, sallad och kokosgrädde

Ingredienser

  • Macadamiapanerad tofu
  • 350 g silkestofu (använde Blue dragon)
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl macadamianötter
  • 1 ägg
  • chilipulver
  • tandoorikrydda
  • havssalt (snåla inte!)
  • Salladen
  • 2 små sötpotatisar
  • 1 stor morot
  • 1 salladspåse (röd råkost)
  • ½ kruka färsk koriander
  • 1 näve torkade tranbär
  • Salladskrydda
  • Tillbehör
  • 1 burk fullfet kokosmjölk
  • 1 tsk Coconut syrup
  • Instruktioner

    1. Börja med att spiraliza sötpotatisarna, lägg upp dem på en plåt och ringla över olivolja och salt och ställ in i ugnen på 180 grader i ca 5-7 minuter.
    2. Ta fram en matberedare och mixa majsmjöl, kryddor och nötter – häll sedan upp det på en tallrik.
    3. Vispa upp ett ägg i en skål och krydda väl.
    4. Skär sedan upp tofun i medelstora bitar, toppa biten i äggsmeten och sedan ner i mjölmixen, lägg den på en tallrik och gör sedan detsamma med resten av tofun. Stek alla bitar i en stekpanna med kokosolja, börja på hög värme så de får en krispig yta och sänk sedan värmen och låt dem ligga i ca 10 minuter.
    5. Blanda under tiden salladen med färsk koriander, salladskrydda, tranbär och morotremsor (morot skuren med potatisskalare). Toppa sedan salladen med sötpotatis, panerad tofu och kokosgrädde (vispa den tjocka delen av kokosmjölken med en elvisp… Om någon missat det här med kokosgrädde :p) och sedan en skvätt sirap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben