Tofu med miso och lök

Serverar: 4 portioner

Busenkelt vegetariskt recept som smakar underbart - om man gillar miso förstås! Gluten- och laktosfritt.

Ingredienser

  • 1 paket rårisnudlar
  • 2 paket tofu (à 300 g)
  • 2 gula lökar
  • 4 påsar miso (60 g)
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt anvisningen. Jag gillar rårisnudlar till det här, men glas- eller vanliga risnudlar går lika bra (och självklart andra nudlar, men de här sorterna drar åt sig smaken av mison lättare).
    2. Tärna tofun. Gärna ganska stora bitar, då blir det inte lika mosigt i pannan.
    3. Grovhacka löken och stek både den och tofun tills tofun börjar skifta i ljusbrunt. Tofun bränner gärna fast i pannan, men måste samtidigt ligga ett tag för att få färg. Faller lätt sönder om man är för hårdhänt.
    4. Strö över lite svartpeppar och häll mison i pannan och rör om tills den täcker tofun.
    5. Blanda ihop med de avrunna nudlarna och ät snabbt - särskilt rårisnudlar kallnar fort som tusan.
    6. OBS! Jag använder BlueDragons miso som är glutenfri, men en del miso kan vara gjord på korn så se upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk mat
    Som Margareta nämner finns det många anledningar att äta vegetarisk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben