Gullans lyxiga minestronesoppa

Serverar: 4 portioner

Denna soppan är supergod, går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 300 g krossade tomater på burk
  • 1 dl rött vin
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 morötter
  • 1 aubergine
  • 1 dl småpasta
  • 6 strimlade soltorkade tomater
  • ½ dl skivade oliver, svarta eller gröna
  • 3 msk hackad färsk persilja
  • 3 msk färsk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olivolja i en gryta och stek den hackade löken. Häll i krossade tomater, vin och hönsbuljong.
    2. Skala morötter och aubergine, skär i små tärningar och lägg ner i soppan. Koka på svag värme i ca 20 minuter och mosa därefter lätt med en stavmixer.
    3. Tillsätt pastan och koka i 5-15 minuter beroende på pastasort och rör till sist ner de soltorkade tomaterna, oliver och örter. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben