Gurksallad med dill och yoghurt

Serverar: 4 portioner

Enkel och uppfriskande.

Ingredienser

  • 1 slanggurka ca 600 g
  • Salladssås
  • 1 gul lök
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 msk dragonvinäger
  • 1 tsk senap
  • Salt
  • Peppar
  • Socker efter smak
  • 4-5 msk finklippt dill
  • Instruktioner

    1. Skala och skölj gurkan. Skär av ändarna och skiva eller hyvla tunna skivor.
    2. Skala och finhacka löken och rör ihop med yoghurt, vinäger, senap och smaka av med salt, peppar och socker. Rör ner dillen. Blanda såsen och gurka, låt stå och dra i 10-15 minuter och smaka ev av med mer salt, peppar och socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben